Mercurial inutil

Bribespot (http://www.bribespot.com/) este un serviciu Web, aplicaţie pentru dispozitive Android prin intermediul căreia poţi raporta locaţiile vizitate în care ai fost pus în situaţia de a da şpagă. Harta generată prin contribuţia utilizatorilor te poate ajuta să vezi unde sunt locaţiile în care s-a dat mită recent, cât au fost nevoiţi să plătească cei implicaţi şi de ce. Din cazurile raportate în mod anonim de utilizatorii aplicaţiei Bribespot poţi afla care sunt regiunile unde se ia mită şi sumele de bani pe care ar fi bine sa le pui de-o parte pentru a nu cădea victimă unui poliţist prea zelos, cadru medical indiferent faţă de suferinţa oamenilor pe care ar trebui să-i îngrijească sau pentru a cumpăra bunăvoinţa funcţionarului unei instituţii.

La prima vedere pare interesant şi util: nu mai ai îndoieli cît să dai la poliţie, cît să dai la medic, cît să dai la ghişeu ş.a.m.d.

Dar să nu ne bucurăm! În scurt timp orice şpăgar preocupat de bunul mers al afacerii (lui) poate să acceseze serviciul ăsta! Inventează un eveniment din domeniul propriu de activitate, trece o sumă de două ori mai mare (ca mită) şi astfel îşi creşte singur cota…

Şi noi ce facem? Rămînem mai departe în ceaţă, fără să mai ştim limpede cît şi cui să mai dăm… Pînă cînd?…


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s