"Sunt român, deci pot!"

http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTM4MTY=Vezi mai multe pe Romanii au talent

„Românii au talent” – Finala

Date de intrare: 12 finalişti (de la dans la bară şi jonglerii cu mingiuca de fotbal pînă la cîteva voci deocamdată doar…promiţătoare), un juriu stingher care încearcă zadarnic să-şi găsească rostul şi doi papagali chinuiţi, gata să presteze orice scălîmbăială pentru a fi, cu orice preţ, „simpatici”…

Date de ieşire: Un cîştigător pe merit (părera mea, deşi nu sînt un rap-fan…), Adrian Ţuţu, 120 mii euro, bravoooo!

Cîteva concluzii şi plăcute surprinderi (de-ale mele şi de-ale altora din jur), mai puţin legate însă de persoana fericitului „campion”: 

– În primul rînd, ascultaţi textul piesei cîştigătorului. N-ar trebui să ne cam pună pe gînduri? Şi nu numai pe noi, „turma”, ci mai cu seamă pe „păstorii” noştri! Prietenii ştiu de ce!… 

– În al doilea rînd, deşi cred că desemnarea cîştigătorului prin votul exclusiv al publicului ar putea să nu fie cea mai corectă unitate de măsură într-un asemenea soi de competiţie, alegerea făcută de cei mulţi mă surprinde plăcut. Lumea l-a preferat pe Adrian Ţuţu (cu textul lui al naibii de adevărat, cu tricolorul fluturat pe scenă…) în detrimentul jongleriilor şi dezgolirilor cu care ne obişnuieşte de ani buni mai toată mass-media noastră!

– În al treilea rînd (şi cel mai important), dacă oamenii de rînd au aceste opţiuni, însemnează că mai există o speranţă pentru poporul ăsta (deocamdată, sper) nefericit!„Românii au talent” – un început de deşteptare, un semnal? Sper din toată inima!  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s